Zoeken in deze blog

maandag 8 juli 2013

Vrienden maken

Chocolate Cornflake Clusters

En dan nu: time for something completely different, namelijk chocolade-cornflake-pindarotsen. Niks inleidend verhaal, niks moeilijk gedoe, wèl dikke vrienden met alle buurkinderen die met een gezichtje vol chocolade vragen of er nog meer chocorotsen zijn. (Buurkinderen, man; één pot nat ;).)

De hoeveelheden zijn een beetje naar believen maar ik gebruikte:

- 1 plak melkchocolade
- 1/2 plak pure chocolade
- 2 kopjes cornflakes
- 1/2 kopje rozijnen
- 1/2 kopje fijngehakte abrikozen
- 1 kopje zoute pinda's (ja, echt, zout; het zout smaakt heerlijk bij de zoete chocolade)
- Cupcake-vormpjes 

Smelt de twee soorten chocolade au bain marie of in de magnetron en roer de ingrediënten erdoor. Zet de cupcake-vormpjes op een dienblad en maak met twee lepels mooie rotsen. En echt, als ze hard zijn, worden het echt mooie, coherente rotsen. 

Uiteraard is dit slechts een suggestie; witte chocolade met amandelen of pistachenootjes, geconfijte sinaasappel en popcorn zou ook geweldig zijn maar bijvoorbeeld pure chocolade met gevriesdroogde frambozen zijn natuurlijk ook zalig. Of een handvol gemalen kokos, gehakte macadamia's en gedroogde ananas..  Kortom, genoeg te ontdekken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten