Zoeken in deze blog

zondag 8 januari 2012

American Pancakes met Sinaasappel en Banaan


Wat is er nu heerlijker dan op zondag wakker te worden, te weten dat je niks moet of hoeft en dat de keuken helemaal voor jou is! Okee, misschien gaat deze vlieger niet voor iedereen op maar ik word daar echt heel erg gelukkig van!

Op zulke zondagen bak ik pancakes! Maar een goede pancake is geen makkie; het beslag moet luchtig zijn en toch consistent. En gezond! Hoe doen we dat?

Voor een hele berg pancakes:

- 300 ml karnemelk;
- 80 gram bloem;
- 80 gram volkorenbloem;
- 80 gram havermoutvlokken;
- 1 zakje bakpoeder;
- 1 zakje vanillesuiker;
- 50 gram suiker;
- halve theelepel kaneel;
- Snuf zout;
- 3 eieren (L);
- Rasp van een halve sinaasappel.

Voor de garnering:
- Sap van een hele sinaasappel;
- Rasp van een halve sinaasappel;
- 30 ml water;
- Twee bananen.

Zet je oven maar vast aan op 100 graden C, dan blijven de pancakes lekker warm. Doe de karnemelk in een kom en klop met een garde de bloemsoorten en havermout door elkaar. Vervolgens de suiker, eieren, zout en kaneel. Roer zo glad mogelijk maar let op: het beslag kan wat klonterig zijn vanwege de havermout. Laat het beslag even staan alvorens te gaan bakken.

Doe in een steelpannetje de sinaasappelsap, water, suiker en de rasp en laat lekker zachtjes borrelen op een laag vuurtje zodat het kan inkoken tot een mooi siroopje, ongeveer 10 minuten.

In een pan wat zonnebloemolie verhitten en met een juslepel een klein beetje beslag in de pan. Eenmaal in contact met de hete pan zal het beslag wat gaan rijzen; ik kon er twee kwijt in mijn koekenpannetje. Bak ze per twee, keer ze om en bak dan nog een minuutje tot goudbruin aan beide zijden. Houd ze warm in de oven.

Als je een hele grote stapel hebt, snijd dan de bananen in dunne plakjes en leg een bergje op je pancake stack! Giet hier dan de siroop over de bananen en de pannenkoekjes. Met de krant en koffie erbij is dit een absoluut prijswinnend team! Veel plezier ermee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten