Zoeken in deze blog

maandag 9 december 2013

Wat het meest prachtige verhaal van de afgelopen weken vond, waren de uitverkochte worstenbroodjes mét spek erop van 's Royke. Roy Donders, de Stylist van het Zuiden. De man van de harde krullen, de man die Koekwaus over het voetlicht bracht en het taboe doorbrak dat kleeft aan het huispak. Die man heeft de macht om eigenhandig een hele bakkerij leeg te verkopen. En hij heeft toch ook gelijk? Ik heb een laffe poging gedaan, met de spek erin in plaats van erop, wordt 't lekker sappig van. En ze zijn de moeite waard!
image.jpeg wordt weergegeven

WWB's (warme worstenbroodjes), 10 stuks 
500g tarwebloem
11g suiker
18g zout
8g gedroogde gist (of 15g vers)
250ml melk
50g boter
1 ei

500 g half om half gehakt
2el paneermeel
1 ei
1tl mosterdpoeder
1tl gerookte paprika
zout&peper
snufje knoflookpoeder
snufje uienpoeder
1tl worcestersaus
1el ketchup
ontbijtspek

doe de bloem in een kom met de suiker aan de ene kant en het zout aan de andere kant. Maak een kuiltje in het midden en strooi daar de gist in. Verwarm de melk met de boter tot lauw en gesmolten. Als je beschikt over een mengmachine, dan is dit een uitstekende gelegenheid om die te nutte te maken. 

Meng het geheel door elkaar en voeg een ei toe. Kneed tot het geheel mooi elastisch is en zet het een uur weg op een warme plek om te rijzen.

Meng voor de gehaktvulling alle ingrediënten goed door elkaar. Rol 10 rolletjes gehakt hiervan. Zet de oven alvast op 200 graden. Als het brooddeeg gerezen is, kneed het even samen en maak er een rol van en verdeel met een mes in 10 stukken. Rol er lekker balletjes van. 

Met een deegroller rol je daarna ovaaltje van de balletjes, leg er een spekplakje op, een gehaktrolletje en maak de randen nat. Vouw eerst de uiteindjes over de gehaktrol en rol vervolgens op. Smeer ze in met een geklutst eitje, een keer of drie en dan in de oven. 

Na 30 minuten ruikt 't zó lekker, daar krijg je meteen een zachte g van! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten